Slik bruker man mustasjevoks


Vi anbefaler brukere å påføre Skippys Mustasjevoks når den er litt "varm". For ikke å slite mustasjehårene når De påfører voksen, er det avgjørende at voksen er lett å arbeide med. De kan gjerne benytte en hårføner til oppvarmingen. Voksen blir også noe oppvarmet ved at De oppbevarer dåsen i lommen nær kroppen. 

Ved bruk av alle tre vokstypene foregår selve påføringen ved at De tar voksen fra esken mellom pekefinger og tommelfinger, og stryker voksen utover bartehårene. Deretter former De mustasjen etter personlig preg og ønske. Voksen bør påføres grundig slik at den virker naturlig på Deres mustasje

Vi gjør oppmerksom på at ingen av de tre vokstypene har noen effekt dersom Deres mustasje består av korte bartehår. Hårene vil da være for stive og uregjerlige til at De kan forme den. Vi anbefaler at de lar skjegg/hår på hele overleppen -  eller på siden av overleppen (begge sider)- vokse ut i en viss lengde før de begynner med bartevoks

Hvordan få sin bart eller mustasje til å gro raskt?

Jeg har fått mange råd om hvordan man kan få sitt skjegg eller sin mustasje til å gro raskt. Rent næringsmessig er det en kjensgjerning at vitamin B har en gunstig virkning på vekst og kvalitet. Fysisk sett har har jeg selv erfart at det å leve sunt og drive med idrett er en fordel. Et annet interessant, ikke dokumentert råd, er å stå på hodet ca. 5 minutter hver dag (!), samt å massere hodet i og i nærheten av områder man vil aktivisere. Dette skal iflg. flere eksperter være det beste råd for vitalisering av skjegghårene, samt også viktig for oss menn, bidra til at vi ikke mister håret på hodet. De fysiske forutsetninger for å gjøre dette må selvsagt være til stede. 

Tilleggsopplysning om begreper:

Mustasje:
Det vil si at bartehårene har en viss lengde som gjør det mulig å forme hårene.

Bart:
Det vil si at bartehårene er for korte til å forme i noen retning. På godt lokalt trøndersk er denne formen kalt "brukbart".